Поповићев СНП одговара Јовановићу, Чанку и – премијерки

БЕОГРАД: Напади Чедомира Јовановића и Ненада Чанка на лидера СНП и министра Ненада Поповића знак су да Поповић ради "праву ствар" за Србију, оцењује СНП реагујући на позив ЛДП и ЛСВ за његовом сменом, али, истовремено, поручује да је спремна да не буде део владе, одговарајући, чини се на упозорење премијерке да су чланови владе, све док су у њеном саставу, дужни да поштују владину политику. 
snp
Фото: SNP

СНП најпре у саопштењу указује да када Поповића нападају "двојица осведочених сепаратиста - који свој сопствени српски народ сматрају геноцидним, који једва чекају да српске покрајине Косово и Војводина постану независне, који подржавају Мила Ђукановића у прогону нашег народа и наше Цркве у Црној Гори, и који траже да се укине Република Српска - они показују да су само продужена рука оних политичких кругова споља и изнутра којима смета његова национална и патриотска политика у којој око кључних државних и националних интереса нема компромиса".

Нека Чанак и Јовановић наставе, поручује СНП, да раде свој посао разбијања Србије и свега српског, а председник Српске народне партије Ненад Поповић наставиће да износи државничке ставове које подржава већина српског народа. 

Нас, истичу из СНП, нико никада неће спречити да износимо наше политичке ставове и да се за њих боримо, каква год била политичка цена за такво поступање. 

Када осетимо да је Србија угрожена, ми никада нећемо ћутати, већ ћемо рећи народу истину, и за оно у шта верујемо да је најбоље за нашу државу и наш народ - увек ћемо се борити. 

Српска народна партија, истиче се у саопштењу, увек је била коректан и лојалан коалициони партнер, јер све што раде, раде јавно, а не иза леђа. 

"А ако то што бранимо Косово и Устав, и што кажемо да нећемо дати ни метар наше свете земље на Косову, и због тога што никада нећемо прихватити да због европских интеграција будемо геноцидни народ, и што желимо да ојачамо наше односе са пријатељским земљама Русијом и Кином, неко жели да наша партија више не буде део Владе, ми смо на то спремни", кажу у Поповићевој странци. 

"Нека смене министра Поповића и саопште грађанима да су га сменили јер се залагао за поштовање Устава и Резолуције 1244 по питању Косова. И зато што није био спреман да прекрши заклетву коју је дао на Уставу, као и сви други министри, да је читаво Косово Србија. Ни метар мање", закључује СНП.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести