Пожега изабрала најмлађег председника општине у Србији

ПОЖЕГА: Двадесетпетогодишњи Ђорђе Никитовић, дипломирани економиста, изабран је данас скупштинском већином за председника општине Пожега, чиме је постао најмлађи председник општине у Србији. 
Đorđe Nikitović, predsednik opštine Požega  Foto Glas zapadne Srbije
Фото: Ђорђе Никитовић, председник општине Пожега  Фото Глас западне Србије

Како преноси Глас западне Србије, Скупштина општине Пожега изабрала је ново руководство, а скупштинска већина усвојила је предлоге Српске напредне странке и за председника изабрала младог Никитовића, а за његовог заменика мастер професора технике и информатике Ивана Новаковића. 

Функцију председнице локалног парламетна убудуће ће обављати професор математике Верица Богићевић, из редова Социјалистичке партије Србије. За смену бившег председника општине Милана Божића гласало је 36 одборника, док је за смену председнице Скупштине гласало 39 одборника. 

Скупштина Пожеге броји 52 одборника, а за избор кандидата било је потребно да гласа минимун 27.За новоизабрано руководство свој глас је дао 31 одборник. Бивши председник општине Милан Божић поднео је оставку након недавног хапшења, али је јуче повукао тај документ. 

Он је у притвору провео месец дана, након чега је пуштен да се брани са слободе. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести