Председник Србије сутра на „летњем Давосу“

ПЕКИНГ: Председник Србије Александар Вучић наставиће сутра посету Кини присуством отварању 12. годишњег састанка под називом „Нови победници", а у организацији Светског економског форума, познатијем као „летњи Давос".
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Kini Foto Tanjug/D.Kujundžić
Фото: Tanjug

Српски председник ће у Тјенђину, где се Форум одржава, такође имати састанак са кинеским премијером Ли Кећијангом. Биће то четврти пут да се састају председник Србије и премијер Кине. Вучић ће у Тјенђину такође разговарати са гувернером провинције Хебеј Су Ђином и представницима компаније ХБИС-а. 

Овогодишњи „летњи Давос“ одржава се у знаку Четврте индустријске револуције, а има за циљ да подстакне глобалне иновације и решења глобалних изазова. Како је најављено у саопштењу Светског економског форума, конференција ће бити највећа до сада, са више од 2.000 учесника из 100 земаља, који ће разговарати о принципима, протоколима, стандардима и решењима за одрживу будућност света. 

Четири земље биће заступљене на овој конференцији са шефовима држава или влада -поред председника Вучића „летњем Давосу“ присуствоваће председник Естоније Керсти Каљулаид, председник Латвије Раимондс Вејонис, премијер Самое Туилаепа Лупесолиаи Саилеле Малиелегаои - а 38 земаља биће представљено на нивоу потпредседника владе или министара. 

Вучић је данас, у Пекингу, разговарао са председником Кине Си Ђипингом, који је прихватио позив да посети Србију. 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести