ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ За пет година 180 фабрика, волео бих још 100 у наредне четири 

ПАНЧЕВО: Председник Србије Алесандар Вучић рекао је вечерас да је, обилазећи јужно банатски округ видео шта је урађено, али и шта је још могло бити урађено, те подсетио да је од када је на власти отворено 180 фабричких погона, а да би волео када би у наредне четири године могао још 100 да отвори. 
Predsednik Srbije u Pancevu/Tanjug
Фото: Tanjug

Вучић је, у обраћању грађанима који су испунили централни градски трг у Панчеву, указао да је данас у том округу видео шта је урађено, шта још треба, те да је са сарадницима већ правио планове за будућност. 

„Видео сам много ствари које смо још могли да направимо. Да не критикујем увек само локалне власти, морали смо да будемо агилнији, бржи и снажнији. Могли смо и морали више и боље. А видео сам и ствари које смо успели да прокренемо и променимо“, додао је он. 

Вучић је нагласио да је поносан што ће крајем априла отворити фабрику ЗТФ, најбољег немачког компоненташа, који ће запошљавати велики број људи. 

Фото: Tanjug

„То је оно на шта сам поносан. Фабрика ће донети много новца Панчеву, запослиће много људи. Видећете за 10 година када неки други буду говорили о стању, да ће се многи сетити и рећи да је ово за време Вучића урађено“, казао је он. 

Рекао је да је, свуда где је био, обилазећи погоне фирми, које је ова власт довела да улажу у Србији, као што је фабрика печурака у Ковину, чији је власник из Индонезије, видео запослене, који и поред тешког рада неће да кажу да им је тежак рад. 

„Нисам ни знао колико је тешко прати и брати печурке, а ниједна од тих дама, коју сам видео, неће да каже колико је тешко радити, иако ја то видим. Оне су само рекле ''председниче, боље је да имамо посао, него да га немамо'', објаснио је он. 

Вучић је истакао да ће сада морати да се ради на томе да немамо само радно интензивне, већ и капитално интензивне инвестиције. 

Недостаје нам још један погон у Опову, један у Ковину, једна мало већа фабрика у Вршцу, додао је он. 

Подсетио је да је у протеклих пет година отворено 180 фабрика у Србији. 

„Волео бих када бих могао још 100 да отворим у наредне четири године“, закључио је он. 

Брнабић: У Србији нема више политике од данас до сутра

Премијерка Србије Ана Брнабић поручила је вечерас на скупу у Панчеву, у оквиру кампање “Будућност Србије”, да се у Србији више не води политика од данас до сутра, као што ни грађани више не живе од данас до сутра, а да су промене које су до тога довеле почеле 2014. године, када је садашњи председник Србије Александар Вучић постао премијер. 

Брнабић је подсетила да је кампања на иницијативу председника "Будућност Србије" започела у Врању, где је на скупу грађанима Пчинског округа казала колико је до 2014. године земља била девастирана и колико су је згазили они који су до тада били на власти. 

"Сваки дан могу да наводим примере колико их ништа није занимало, колико их није занимала, као ни грађани, колико их нису занимале болнице, школе, путеви, да ли млади одлазе и да ли породице имају будућност. Све је то почело да се мења када је Вучић постао премијер и када се видело да Србија може да побеђује и да се такмичи са најбољи, као и да има потенцијал да побеђује најбоље", казала је премијерка. 

Како је навела, постављењем камена темељца за изградњу јефтиних станова за припаднике снага безбедности у Нишу и Врању, садашња власт покаказала је да испуњава обећања. 

Брнабић је истакла да опозиција која се представља као "алтернатива" садашњој власти у свом новом документу, који се зове "уговор са народом", не каже шта ће бити са Србијом, да ли их интересује Европска унија, шта ће бити са Косовом и Метохијом, нити како ће се Србија позиционирати у све компликованијим међународним односима. 

Каже да један део њих је одувек само интересовалао да се баве светским проблемима, а Србија је за њих била само једна станица и средство да дођу до свог циља, а Вучић им тада није био диктатор, већ су тражили његову подршку.

Други део те опозиције чине они које интересује само новац, којима је власт била полуга да дођу до богатства, казала је Брнабић и додала да трећи део чине они који сами себе називају љотићевцима, а који нису, нити знају шта је Србија. 

“То је лицемерје, бахатост, неодговорност”, истакла је Брнабић и додала да за садашњу власт никада ниједна ствар која је требало да се уради није била мала, те да се и она и председник Србије баве и најмањим стварима. 

Председник се лично бави препарцијализацијом земљишта у Панчеву да би што пре дошли нови инвеститори и да би се обезбедило још барем једно радно место, навела је премијерка. 

“Поносни смо што радимо за наше грађане, не постоји већа част од тога, желимо да видимо Србију која побеђује. Будућност Србије није политика линча, вешала нису слика Србије, увреде нису речника Србије, а претње нису манир. Будућност Србије је да радимо, стваримо, верујемо, побеђујемо, а то можемо само ако наставимо као до сада да дајемо све од себе и да радимо заједно”, закључила је Брнабић.

Мировић: Политика заједништва и јединства нема алтернативу

Председник Покрајинске владе Игор Мировић поручио је вечерас, на скупу у оквиру кампање "Будућност Србије", да политика заједништва и јединства, чији је најзначајнији представник председник Србије Александар Вучић, нема алтернативу и да представља будућност Србије, као и да даје резултате.

Мировић је рекао да су до 2016. године у Војводини на власти били они који су изазивали сукобе са владом на републичком нивоу и да је било потребно да се то промени и доведе нова енергија.

"Симбол те промене и победе је садашњи председник Србије. Останите овде, Србија је наша мајка, борићемо се заједно, уз ваша срца бићемо много снажнији", рекао је Мировић окупљенима на централном тргу у Панчеву.

Захвалио је грађанима на труду, раду, огромној вери и ентузијазму коју показују када подржавају Владу Србије, председника Вучића и њихова конкретна дела, која се могу видети на сваком кораку.

Најавио је да ће реконструкција Опште болнице у Панчеву бити завршена у марту и да ће Панчевци и становници Јужног Баната имати боље услове за лечење и здравствену негу.

Додао је и да ће ће бити обновљене све средње и основне школе у Јужнобанатском округу, као и домови здравља.

"Ми нећемо стати, ми ћемо у свим општинама имати конкретне пројекте. То је политика мира и сигурности за наше породице и за младе", рекао је Мировић.

Захвалио је грађанима на подршци и позвао их да подрже политику председника Србије, која је, каже, политика мира и сигурности, политика нових радних места и будућности.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести