Представници српских партија Црне Горе долазе у Београд

ПОДГОРИЦА: Представници српских политичких партија из Црне Горе одазваће се позиву председника Србије Александра Вучића на састанак у Београду, где ће, у недељу, разговарати о положају српског народа у Црној Гори, као и положају и имовини Српске православне цркве, наводе црногорски медији.
aleksandar vucic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Према сазнањима "Побједе", од српског председника позиве су добили Нова српска демократија Андрије Мандића, Демократска народна партија Милана Кнежевића, Права Црна Гора Марка Милачића, Српски национални савјет Момчила Вуксановића, представници Матице српске, као и представници Српске куће.

Из Кнежевићевог ДНП-а потврђено да ће лидер те странке присуствовати састанку са Вучићем.

"С обзиром на то да су одлуком Вишег суда председнику ДНП-а враћене путне исправе и омогућено да напушта територију Црне Горе уз обавезно петнаестодневно јављање у Центру безбедности, састанку ће у име ДНП-а присуствовати Милан Кнежевић, као и Предраг Булатовић и Владисав Бојовић", саопштено је из ДНП-а.

Из Нове српске демократије за Побједу нису прецизирали ко ће ићи на састанак у Београд и нагалшено је да ће се данас одредити коначан састав тима.

"Дневне новине" тврде да ће на састанак отпутовати и председник Српског националног савета Момчило Вуксановић, др Владимир Божовић, председник Матице српске у Црној Гори и Марко Милачић, председник Праве Црне Горе.Милачић је потврдио "Дневним новинама" да је добио позив председника Србије да присуствује обележавању годишњице погрома у акцији Олуја, у Бачкој Паланци, као и позив да присуствује састанку у Београду.

"Као и прошле године, када сам присуствовао састанку у Новом Саду, и сада ћу се са задовољством одазвати, јер верујем да је то веома важно не само за положај Срба у Црној Гори већ и за унапређење односа између две земље. 

На састанку ћу, између осталога, презентовати визију развоја односа две државе, положаја Срба у Црној Гори, концепта унутар-православног помирења, као и пуне демократизације Црне Горе и најбољих регионалних односа, али на бази савременог приступа овим питањима, који се морају темељити на новој генерацији политичара без политичких мрља и модерном приступу”, казао је Милачић "Дневним новинама“.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести