Припадници полиције, због снега, даноноћно на терену

БЕОГРАД: Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Србије због јаких снежних падавина даноноћно су на терену, како би се нашли на услузи грађанима којима је помоћ најпотребнија. 
stefanovic
Фото: Tanjug (Sava Radovanovic)

У свим полицијским управама, станицама и испоставама ангажоване су патроле полиције које обилазе како градска, тако и удаљена сеоска подручја и помажу грађанима, посебно у домаћинствима где има болесних и деце, саопштио је МУП.

Такође, полицијски службеници су се сами организовали да очисте снег испред појединих болница, домова здравља, школа и бројних других установа. 

Тако су, између осталог, снежни наноси очишћени испред просторија Савеза слепих и слабовидих, Центра за породични смештај и усвојење, затим Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју у Лазаревцу, као и два центра за заштиту одојчади, деце и омладине.

Један од примера пожртвованости је и јучерашњи случај из Прокупља, када су ватрогасци пешке, у ћебету, носили старијег мушкарца из села Товрљане више од километар и по како би му се пружила неопходна медицинска помоћ.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић захвалио је свим припадницима полиције који, током ових снежних падавина и велике хладноће, показују неизмерно залагање на терену.

"Сви они још једном су доказали да је полиција увек ту за своје грађане. Желим да захвалим свим припадницима Министарства унутрашњих послова који пружају несебичну помоћ грађанима. Ово је прави пример полиције у заједници", рекао је Стефановић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести