Приштина иде на изазивање сукоба 

БЕОГРАД: Иде се ка томе да се изазове сукоб, каже министар за повратак и заједнице у косовској влади Далибор Јевтић тумачећи ситуацију насталу након упада РОСУ на север Косова, а пре тога дуплирања такси на производе из централне Србије. 
1
Фото: Youtube Printscreen

Јутрошњи упад јединица РОСУ у северни део Косовске Митровице показује да је наше ћутање схваћено као слабост, а симптоматично је и да се то догодило баш данас, када су најављени мирни протести, каже Јевтић.

"Симптоматично је да смо ми за данас најавили мирне протесте. Очигледно да је изабран моменат кад смо желели да поручимо да нећемо да ћутимо и да је наше ћутање до сада неко разумео као слабост", рекао је Јевтић гостујући на ТВ Пинк. 

Он је истакао да је важно то што је председник Александар Вучић поручио да Срби на КиМ неће остати незаштићени. 

Јевтић истиче да увођење 100-процентне царине на производе из Србије ионако тежак живот Срба чини још тежим и комплокованијим.

"Никакве реакције са наше стране није било, а иде се ка томе да се изазове сукоб. Циљ је јасан - да председника Вучића стави у незавидан положај и да Срба на крају буде све мање и мање и да кад дође до договора кажу: ето, вас нема", рекао је Јевтић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести