Приштина: Шест Срба оптужено због ометања операције

ПРИШТИНА: Канцеларија косовског тужиоца саопштила је данас да је шест Срба који су ометали полицијску акцију дан раније на северу Косова и Метохије - ухашено и оптужено за ометање правде, преноси АП из Приштине.
Dijalog Beograd Pristina/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић/Приштина

У саопштењу се наводи да су Срби подигли барикаде на путу код Зубиног потока користећи аутомобиле и друге препреке, како би онемогућили косовску полицију да приведе осумњичене за криминал у тој области.

Косовска полиција тврди да су Срби у Зубином Потоку организовали "оружани отпор", а преноси АП.Тамо је затечено и једно возило УН и два припадника особља.

Један од њих је локални становник, а други руски држављанин. Обојица су приведена а потом пуштена на слободу, наводи АП.

Америчка агенција наводи да је током операције повређено пет полицајаца и шест грађана.

Ухапшена Српкиња из пограничне полиције из Вељег Брега

КОСОВСКА МИТРОВИЦА:  Косовска полиција ухапсила је данас Српкињу Благицу Томовић из Вељег Брега код Зубиног Потока, која је припадник пограничне полиције.

Благицу је ухапсила обична полиција са југа КиМ. Ухапсили су је на објекту Црвеног крста и Центра за развој спорта на Газиводама, где јој ради син, кога је отишла да обиђе.

Полицијски инспекторат Косова саопштио је раније да су истражитељи Одељења за истраге, данас у поподневним часовима, ухапсили осумњиченог полицијског службеника из Зубинг Потока.

Наведено је да је ухапшен осумњичени полицајац граничне полиције са иницијалима Б.Т.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести