Пуповац: СДСС неће подржати никога на изборима у ХДЗ-у

ЗАГРЕБ: Председник Самосталне демократске српске странке (СДС С), Милорад Пуповац, изјавио је данас да не жели да учествује у капањи за унутарстраначке изборе у владајућој ХДЗ-у,да никоме неће давати подршку и да је незадовољан неспровођењем оперативног плана владе за националне мањине.
pupovac, tanjug
Фото: Tanjug

Пуповац је новинарима пред Банским дворима одбио да коментарише унутарстраначке изборе у ХДЗ-у, али је поручио да би га чудило да се "не потегне питање мањина у ХДЗ-овој кампањи".

"Легитимно питање је учествовање припадника мањина у политичком животу и саодлучивању", рекао је Пуповац, пренела је Хина.

Упитан како би мањине могле да сарађују са потенцијалним председником ХДЗ-а Миром Ковачем, Пуповац је одговорио да не жели да учествује у кампањи за изборе у ХДЗ-у.

"Ми немамо интереса никоме давати подршку, било директно било индиректно. Пратимо с великим интересом какве ставове имају поједини кандидати, не само по питању мањина него о сету питања од којих зависи будућност демократских институција и демократских вредности у земљи", рекао је.

"СДС С-ов став је познат и остаће непромењен", рекао је упитан када ће се СДС С изјаснити хоће ли наставити сарадњу с ХДЗ-ом с обзиром на резултате избора.

Нагласио је да је СДС С незадовољан спровођењем оперативног плана владе за националне мањине.

"Могу само да констатујем да се не спроводи оперативни план за националне мањине. Ако се то настави о нашим ставовима ћемо се изјаснити након избора ", рекао је Пуповац.

Пуповац је притом упитао "шта је добро, и колико пута, у последњих 30 година направљено за националне мањине".

"Колико је било прилика да буде добро време и добра политичка клима да се остваре права националних мањина. На прсте једне руке бих могао избројити", навео је лидер СДС С.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести