Пуповац жали што српски медији прозивају Милошевића

ЗАГРЕБ: Председник Самосталне демократске српске странке (СДСС) Милорад Пуповац изјавио је данас да му је жао што медији у Србији прозивају Бориса Милошевића због одласка у Книн на обележавање 25-те годишњице од војно-полицијске акције Олуја.
п
Фото: Youtube Printscreen

Жао му је и због свега што, како је казао, Милошевић доживљава.

Додао је да је i сам кроз то прошао више пута до сада.

У разговору за загребачки Вечерњи лист, Пуповац није конкретно одговорио на питање да ли се у међувремену чуо са председником Србије Александром Вучићем.

“Они који треба да одговарају за злочине према Хрватима и према Србима тешко се могу довести пред лице правде ако не буде сарадње Београда и Загреба. Исто важи и за нестале. Без снижавања тонова у комеморативним скуповима, нема напретка. О томе се разговара”, рекао је Пуповац.

Рекао је и да део реакција избегличке популације разуме, али му, каже, није јасно шта се тим жели постићи, које је њихово место уз целој ствари, плаше се да ће бити још једном повређени и понижени.

Уверава да се ништа од тога неће догодити, ти страхови, каже, не треба да постоје.

То је, додаје, за ублажавање њихових патњи и догађаја кроз које су прошли.

“Оно за шта немам разумевања су покушаји да се политички зарађује на томе. Немам разумевања да се на страдању људи наставља политички зарађивати и градити утицај и моћ. Циљ овога је управо да се то више не догађа него да се стави крст или криж на оне који производе мржњу”, поновио је Пуповац.

Негирао је да би он требало да иде у Книн, јер, како каже, Милошевић је потпредседник хрватске владе.

“То је разлог због чега је он поднео ту врсту терета у име свих нас и за све нас. Што се тиче мене, моји доприноси овоме што радимо, неће сасвим сигурно недостајати” рекао је.

Пуповац је рекао да ће у среду, на годишњицу војно-полицијске акције Олуја бити у Загребу са породицом.

Рекао је и да ово није први пут да представник Срба иде на годишницу Олује.

“Први пут је био Чедо Павловић 1995. године, када је био на функцији министра без портфеља у тадашњој влади”, рекао је Пуповац и додао да је ово први пут да иде представник Срба чије присуство у Книну је договарано с јасним циљевима да се направи велики искорак од растерећења, како је навео, нашег друштва од ратне прошлости, ратног наслеђа.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести