Радојевић: Уручени уговори за више од 90 газдинстава

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић јуче је у Скупштини Војводине уручио уговоре пољопривредницима који су на основу два конкурса на територији АП Војводине остварили право на доделу бесповратних средстава за 2017. годину.
vuk radojevic
Фото: www.vojvodina.gov.rs

Потписани су уговори за набавку противградних мрежа и суфинансирање опреме за производњу у заштићеном простору. Укупна вредност инвестиција за набавку противградних мрежа је око 72.000.000 динара, уз учешће Покрајинског секретаријата око 43.000.000 динара, чиме ће под противградним мрежама бити покривено нових 54 хектара. Вредност средстава по основу конкурса за производњу у заштићеном простору, односно набавку за пластенике је 42.000.000 динара, учешће Покрајинског секретаријата је око 28.000.000 динара, а под пластеницима ће бити нових 80.000 квадратних метара.

За набавку противградних мрежа потписано је 16 уговора, од којих је 10 уговора у категорији које су по први пут препознате у мерама аграрне политике Покрајинског секретаријата за пољопривреду, рекао је Радојевић. Реч је о пољопривредницима млађим од 40 година, женама носиоцима пољопривредних газдинстава и пољопривредницима који делују у отежаним условима рада.

72.000.000 динара укупна вредност инвестиција за набавку противградних мрежа, учешће Покрајинског секретаријата око 43.000.000 динара

- У овој години, са сада потписаним уговорима, укупно имамо 76 пољопривредника - корисника средстава по овом основу - рекао је Радојевић. - Међу њима је њих 52, који остварују посебан износ субвенција од 70 одсто, за категорије - млађи од 40 година, жене носиоци газдинстава и они који се баве пољопривредом у отежаним условима. Ова мера је први пут препознала ове категорије, а резултати конкурса доказују да су ови корисници веома заинтересовани за ова средства.

42.000.000 динара за производњу у пластеницима, учешће Покрајинског секретаријата око 28.000.000 динара

Говорећи о конкурсу који се односи за производњу у заштићеном простору, односно набавку за пластенике, Радојевић је рекао да од потписаних 79 уговора, категоријама које остварују субвенцију од 70 одсто могућег повраћаја припада 47, што су мере које се по први пут примењују.

Д. Млађеновић

Ускоро нови конкурси

Вук Радојевић је најавио и расписивање нових конкурса, након усвојеног ребаланса буџета који ступа на снагу 1. јула. Новим конкурсима биће отворена могућност да пољопривредници са територије АП Војводине буду субвенционисани за набавку стубова у виноградарству, ограда, мрежа за засену, и први пут - антифрост системе. Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство позвао је пољопривреднике да активно прате конкурсе како би остварили права на бесповратна финасијска средства.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести