Рама: Потписивањем споразума улазимо у нову еру

ТИРАНА: Премијер Албаније Еди Рама истакао је да, на почетку пленарне седнице иницјативе “Отворени Балкан” у Тирани, да потписивањем споразума почиње нова ера која ће учинити динамичнијим сарадњу три земље - Албаније, Србије и Северне Македоније.
r
Фото: Tanjug/D. Kujundžić, arhiva

Потписивање споразума данас шаљемо јасну и конкретну поруку грађанима, али посебно привредницима који већ послују на овом заједничком простору да ће 2022. бити нова ера, почетак нечег новог за њих, јер ће убрзати кретање роба, услуга, капитала и грађана, казао је Рама отварајући скуп.

Он је нагласио да ће споразуми, на чијој ће се брзој примени радити, укинути дуга чекања на граници.

Уверен сам да ће ово повезивање постали јасан сигнал да овај простор постаје динамичнији и атрактивнији за пословање, јер ће брзи проток роба, услуга, капитала и грађана бити нова пракса, рекао је Рама.

Чаша је разбијена, добар знак за Отворени Балкан

Премијер Албаније је на састанку у оквиру Отвореног Балкана случајно разбио чашу док је давао реч европском комесару за проширење Оливеру Вархељију, уз опаску да је то добар знак за успех ове регионалне иницијативе.

Чаша је разбијена, у нашој традицији ''око зла" је добило ударац и без могућности да се опорави, добра вест за Отворени Балкан, нашалио се Рама.

Европски комесар за проширење Оливер Вархељи, се видео везом прикључио састанку тројице лидера у Палати Бригада у Тирани.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести