Реаговања опозиционих странака на протесте

БЕОГРАД: Опозиционе странке реаговале су данас на догађаје који су се претходне вечери одиграли испред Скупштине Србије, па је тако ДС позвала све актере на дијалог и смиривање ситуације, Странка модерне Србије критиковала је полицију за, како кажу, прекомерну употребу силе, а ПСГ оценио да је најављени полицијски час "последица неспособности власти".
Intervencije policije ispred Skupštine Srbije Foto: Tanjug/video
Фото: Интервенције полиције испред Скупштине Србије Фото: Танјуг/видео

Потпредседник ДС Драгослав Шумарац позвао је грађане на смиривање страсти и заједничку бригу о јавном здрављу, а власт да преиспита најављене одлуке. Затражио је и да се утврди идентитет униформисаних, али и припадника полиције у цивилу који су реаговали силом против демонстраната.

Поред критика на рачун полиције, СМС је позвао јавни сервис да правовремено и истинито извештава, а надлежне да се с поштовањем обраћају грађанима.

Позвали су и све политичке актере да не злоупотребљавају незадовољство грађана за стицање политичких поена и не злоупотребљавају незадовољство грађана.

ПСГ је оценио да грађани имају пуно право да се побуне против, како кажу, хировитости власти и не пристану на најављено "кажњавање".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести