РЕКАО СТОП На противљење Вучића избачена одредба о позиву на увођење санкција РУС

АТИНА: На противљење председника Србије Александра Вучиćа на неформалној вечери за лидере Западног Балкана у Атини у завршној Декларацији није усвојена одредба о позиву на увођење санкција Русији, преноси Спутњик.
1
Фото: Tanjug

Како наводи овај портал, у завршној Декларацији је требало да се лидери усагласе о позиву на увођење санкција против Русије.

Вучић је јуче, уочи вечере, указао да од свих земаља чији су представници позвани на вечеру једино Србија није увела санкције Русији.

Неформалној вечери коју је организовао грчки премијер Киријакос Мицотакис, поред Вучића, присуствовали су председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен, председник Европског савета Шарл Мишел, председник Црне Горе Јаков Милатовиć, премијер Северне Македоније Димитар Ковачески, премијер Хрватске Андреј Пленковиć, румунски и бугарски премијери Марсел Чолаку и Томислав Дончев, председница Министарског савета Босне и Херцеговине Борјана Кришто, премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти и украјински председник Володимир Зеленски.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести