Ректорски колегијум: Студенти да омогуће рад Ректората

БЕОГРАД: Ректорски колегијум саопштио је вечерас да је апеловао на студенте који се тренутно налазе у Ректорату да омогуће обављање редовног рада служби Ректората.
univerzitet, tanjug
Фото: Tanjug arhiva

У противном ће, како се наводи у саопштењу, моментално бити угрожени интереси студената Универзитета у Београду којима треба да се издају дипломе, као и студената и професора укључених у програме међународне сарадње и мобилности.

Колегијум је у саопштењу навео и да подржава све реално исказане захтеве студената у циљу унапређења наставе и науке, као и сваку иницијативу за повећање доступног простора за извођење наставе и обезбеђење квалитетних уџбеника и литературе.

"Захтев да Ректорка тражи смену министра излази из законске надлежности Универзитета, јер Универзитет не учествује у избору и разрешавању чланова Владе. Ректорски колегијум ће уложити све своје напоре да се поступак поводом спорног доктората оконча по процедури у најкраћем могућем року", наводи се у саопштењу.

Ректорски колегијум је, такође, осудио напад политичких неистомишљеника о коме су представници студената "1 од 5 милиона" обавестили ректорку Иванку Поповић са којом су данас разговарали.

Представници студената "1 од 5 милиона" у свом саопштењу затражили су од Ректорског колегијума и да подржи студенте у како кажу, одбрани интегритета и аутономије високог образовања у Србији.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести