РТС: Блокада је нелегитимни притисак на запослене

БЕОГРАД:  Колегијум РТС-а је саопштио данас да најављеном једночасовном блокадом РТС-а, спречавањем јавног сервиса да обавља свој редовни посао, организатори протеста "1од5милиона" прелазе границу која постоји између легитимног протеста и нелегитимног притиска на све запослене у РТС-у.
rts logo, ilustracija
Фото: Илустрација

Организатори протеста "1од5милиона" најавили су јуче да ће 9. марта извршити "блокаду упозорења" и под паролом "Доста смо ми гледали вас, сада ћете ви нас" блокирати зграду РТС-а на сат времена. 

"Пошто руководство Јавног сервиса не да истини простор у информативном програму, показаћемо им ми како изгледа "Дневник слободне Србије"", наведено је у саопштењу организатора протеста.

Колегијум РТС-а наводи да веома добро знају да су протести један од начина на који грађани изражавају своје незадовољство због нерешавања неког појединачног проблема или лоше уређених односа у друштву или по њиховом мишљењу непримерених потеза власти.

"Колегијуму РТС-а је једнако тако прави јасну разлику између легитимног протеста и недопустивог притиска на новинаре и све запослене у јавном медијском сервису. Једночасовном блокадом РТС-а организатори протеста "1од5милиона" прелазе границу која постоји између легитимног протеста и нелегитимног притиска на све запослене у РТС-у", наведено је у саопштењу.

Блокада РТС-а планирана је у оквиру протеста "1од5милиона", а замишљена тако да се испред зграде Јавног сервиса импровизује "Дневник" у којем ће "гостовати" Весна Лакићевић, радница "Колубаре" из Лазаревца.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести