Ружић: Фонд за локалну самоуправу идуће године 320 милиона

СВИЛАЈНАЦ: Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, изјавио је у Свилајнцу, да је фонд за локалну самоуправу за идући годину повећан на 320 милиона динара, што "отвара могућност да министарство учествује у реализацији важних пројеката за локалне самоуоправе".
ruzic, tanjug dusan anicic
Фото: Tanjug (Dušan Aničić)

Ружић је у Природњачком центру Србије, који је разгледао у пратњи председника општине Предрага Милановића, изјавио новинарима да његова посета Поморавском округу има за циљ да гаји одређене помаке и унапређења, "не само успешне сарадње већ и релаизације одређених пројеката, код којих ће општине аплицирати код Министарства државане управе и локалне самоуправе".
"Мислим да је важно за јавност истаћи да је, након дуго година фонд за локалну самоуправу повећан, да је ове године био 10 милиона, а да ће нардене године бити 320 милиона динара и ту се отвара могуцност да учествујемо у реализацији важних пројеката за локалне самоуправе", рекао је Ружић.
Такође, циљ нам је да направимо неколико пилот пројеката којима би грађанима показали позитивну праксу неких места у другим државама, а где би практично био на једном месту, велики број, највећи број, сервиса који су грађанима потребани и они имали могућност да те сервисе и добију, истакао је Ружић.
"И мислим да је важно да истакнем, по козна који пут, али мислим да је важно, због грађана, али и Владе Србије да Свилајнац има Природњачки центар који превазилази оквире Поморавског округа, региона, мислим да је један од најмодернијих и најбоље опремљених у Европи, можда и у свету", рекао је Ружић.
Милановић је рекао да су министру представљени неки програми на којима се ради и затражена помоћ за неке ствари. 
"Општина Свилајнац је имала веома добру годину 2017. и очекујемо да 2018, буде још боља уз помоћ Владе Србије", закључио је Милановић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести