САДА ПРИЧАЈУ НЕШТО САСВИМ ДРУГО Додик: Не дозволити Марфију и Ескобару да девастирају Републику Српску

ЛАКТАШИ: Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је Република Српска снажна и да неће изгубити и да се не сме дозволити америчким службеницима попут амбасадора САД у БиХ Мајкла Марфија и заменика помоћника америчког државног секретара Габријела Ескобара да девастирају друштво.
milorad dodik YT
Фото: Youtube/ RTS

"Не сме се дозволити хијенама попут Марфија и Ескобара да девастирају друштво", рекао је Додик, пренела је Срна.

Додик је нагласио да неће младим људима да остави празну љуштуру, већ Републику Српску која има своје инструменте и своје могућности.

"Једини начин одбране начина живота који имају Срби јесте Република Српска", рекао је Додик новинарима у Лакташима, одговарајући на питање шта Република Српска планира да уради по питању све чешћих политичких притисака САД.

Он је напоменуо да када би Српска прихватила такав концепт, не би је било.

Додик је рекао да је на лажној причи у БиХ, на лажи о Маркалама, на лажи о "геноциду" у Сребреници, у Америци више од 500 политичара направило каријере.

Он је навео да РС има снагу која је несумњива јер је све ове године преживљавала сталне нападе, али да ће опстати.

Додик је истакао да је Делегација ЕУ у БиХ показала колико је лицемерна, јер су пре неколико дана причали како је неприхватљиво што лажни Кристијан Шмит (високи представник за БиХ) поставља и доноси законе, док сада причају нешто сасвим друго.

Говорећи о томе што је Делегација ЕУ у БиХ саопштила да жали што руководство Српске подиже тензије у контексту одржане посебне седнице Народне скупштине, Додик је оценио да су прваци у лицемерју Американци који кажу да Српска руши демократију јер иде на Скупштину са изабраним представницима, а подржавају оног који је лажан и није именован у Савету безбедности.

"Амерички амбасадор Мајкл Марфи показује ту карактеристику. Иза њих стоји арогантна и велика Америка, али доћи ће неки други људи који нису као Марфи. Марфи је део структуре која подржава муслимански концепт у БиХ и желе да смање снагу Српске - учине је неспособном, а руководство криминалним, уведу санкције и трабанте, направе унитарну Босну са центром моћи и одлучивања у Сарајеву у чему ће Срби ретко икада одлучивати ако нису колективно у Сарајеву", рекао је Додик новинарима у Лакташима.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести