Шапић најавио: У понедељак о уједињењу са СНС-ом

БЕОГРАД: Лидер СПАС-а Александар Шапић најавио је да ће сутра поподне с председником СНС Александром Вучић разговарати о уједињењу те две странке.
sapic yt
Фото: Youtube Printscreen

Шапић је гостујући у Утиску недеље на Новој тв. рекао да ће том разговору присуствовати по двоје предствника СНС и његове странке.

Шапић је одбио да коментарише последњу изјаву заменика градоначелника Београда Горана Весића, да треба да научи да се пристојно понаша да би са њим сарађивао.

Шапић сматра да ће Весић и он ускоро бити део једне организације и да зато такве ствари не треба износити у јавности, већ их треба расправити на страначким органима.

Одбија, каже, да учествује у ријалитију који неко прави.

Тако да ту стављам тачку, рекао је Шапић.

Упитан чија је била идеја о уједињењу СНС-а и СПАС-а, Шапић је рекао да је она дошла од председника СНС и да је реч о природном процесу с обзиром на програмска начела његове странке, које се нису или су се мало променила и суштински нису у супротности са актуелном државном политиком.

Шапић је рекао да се раније ретко виђао са Вучићем, да се нису добро познавали и да су се почели упознавати тек након формирања Владе Србије.

Вучић ми је то предложио пре неколико месеци, после интензивније комуникације, од лета прошле године када смо се боље уознали и када се наш однос подизао на виши ниво..., рекао је Шапић.

На питање новинарке, која га је, уз ограду да не жели да буде безобразна, питала како је то изгледало и дали је то оно: "хоћеш да се удаш за мене", Шапић је рекао да "не жели да прави спрдњу", од тог разговора и комуникације са Вучићем.

Ипак је појаснио да је предлог био да се две политичке организације уједине и заједно боре за спровођење сличних или истих уверења у интересу државе.

Приметио је притом да није реч о равноправном уједињењу с обзиром на то да је СНС много већа странка.

Видећемо како ће се то технички спровести, рекао је Шапић и додао да ће разговори о томе почети сутра.

На питање да ли било боље да је СПАС самостално ишао на београдске изборе, Шапић је рекао да је реч о стратешкој одлуци две политичке организације или два човека који исто или слично виде неке ствари које су добре за ову земљу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести