Шарчевић: Блокада Ректората флагрантно нарушавање аутономије

БЕОГРАД: Министар просвете, науке и технолошког развоја Србије Младен Шарчевић оценио је данас да је блокада Ректората Београдског универзитета "флагрантно нарушавање аутономије универзитета“ и да је то "терор једне мале групе људи који се апсолутно баве политиком“.
mladen sarcevic, Tanjug/Bojan Stekić
Фото: Танјуг/Бојан Стекић

Шарчевић је, на седници Скупштине Србије на којој је у току начелна расправа о Предлогу о изменама закона о високом образовању, казао да није чуо да је у некој европској земљи ико себи дозволио право да унесе политичке разлоге на више факултета.

Од када су почели протести политички разлози су ушли на више факултета, није то само Ректорат, то је ФПН, Филозофски у Нишу, Правни у Нишу“, казао је министар.

Оценио је да ти људи у потпуности крше правила која стоје у Закону о високом образовању и апсолутно „нарушавају права да универзитет буде поштеђен оваквих ствари“.

Додао је да су оригиналне студентске организације, не само Београдског универзитета, него свих конференција универзитета дали јасно саопштење да се са тим не слажу.

"Ово је заиста терор једне мале групе људи који се апсолутно баве политиком, а не студентским питањима и мислим да је ово стварно прешло сваку меру пристојности“, закључио је министар Шарчевић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести