Шарчевић: Старим студентима још две године по старом програму

БЕОГРАД:  Предлог о изменама закона о високом образовању омогући ће студентима који студирају по старом програму да своје студије заврше у року од две године, рекао је данас министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић додајући да ће и "старим болоњцима" бити продужени неки рокови.
mladen sarcevic, Tanjug/Bojan Stekić
Фото: Танјуг/Бојан Стекић

Шарчевић је на седници Скупштине на којој је почела начелна расправа о изменама и допунама тог закона, казао да на основу предлога Владе и одлуке скупштинског Одбора за образовање, науку и технолошки развој измена члана 1 подразумева да се још две године продужи право на завршавање факултета старим студентима.

"Још две године студентима који се школују по старом наставном програму да до 2020/2021. године заврше своје студије, а за поље интегрисаних медицинских наука до краја школске 2021/2022. године, такође и докторске и мастер студије по истом принципу", казао је Шарчевић.

Додао је да ће самосталне високошколске установе усагласити своје акте у складу са тим законом у року од три месеца од дана ступања закона на снагу."Они који су по болоњи почели, који се у жаргону зову "стари болоњци", препоруком Министарства просвете такође добијају право да продуже неке рокове које су промашили", казао је Шарчевић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести