Селаковић: Бруталне лажи Обрадовића о Вучићу и Црној Гори

БЕОГРАД: Генерални секретар председника Републике Никола Селаковић одбацио је вечерас као "најбруталније лажи" тврдње лидера Двери Бошка Обрадовића о односу председника Србије Александра Вучића и црногорске власти, као и то да је подржао закон о слободи вероисповести у Црној Гори.
Nikola Selaković Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

"Председник Вучић је на челу Србије која мудро води политику подршке и опстанка Срба у свим државама региона, па тако и у Црној Гори, а о томе сведоче и изјаве лидера Срба у Црној Гори који су говорили колика је и каква помоћ председника Вучића од када је он на власти", рекао је Селаковић за Танјуг.

Због тога је, истиче Селаковић, једна од најбруталнијих лажи та да је председник Вучић подржао закон који укида СПЦ у Црној Гори.

"Управо у време председника Вучића су предузимани најактивнији међународни инструменти да се заштити СПЦ и српски народ. Једна од таквих мера је и наступ пред Венецијанском комисијом и све што је она унела у своје мишљење да замера тексту закона и што је успело да прође на њој јесте заслуга председника Вучића и нашег правног тима пред Венецијанском комисијом", указао је Селаковић.

Истиче да су управо они скренули пажњу на то шта се таквим законом чини СПЦ и какви би требало правни механизми заштите у том закону да постоје.

"То што је Венецијанска комисија унела у своје мишљење, то мишљење је познато и органима власти који су тај закон доносили. Као што рекох, оно што је речено данас је само једна од бруталних лажи на рачун председника, што нимало ни не чуди, јер је изнета од оних чија се политика заснива урпаво на лажима", закључио је Селаковић.

Председник покрета Двери Бошко Обрадовић изнео је раније данас тврдњу да су председници Србије и Црне Горе Александар Вучић и Мило Ђукановић најближи политички и пословни сарадници и да, како још тврди, "заједно раде на штету интереса српског народа и СПЦ у Црној Гори".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести