Селаковић: Србија недвосмислено подржава дејтонску БиХ

БЕОГРАД:  Генерални секретар председника Републике, Никола Селаковић каже да постоји јасна забринутост Срба у БиХ нарочито у Републици Српској.
nikola selakovic, FoNet
Фото: FoNet

"Уверен сам да ће председник Србије Александар Вучић на данашњем састанку покушати да умањи и ублажи те тензије, али и да јасно и недвосмислено стави до знања да Србија подржава Дејтонску Босну и Херцеговину", рекао је Селаковић за РТС.Каже да ће састанку присуствовати сви позвани представници свих парламентарних странака из Републике Српске, односно српских странака из Босне и Херцегвине.

"Уверен сам да је ово добар знак и свакако јасан сигнал једне забринутости која постоји код нашег народа", наводи Селаковић.Он наводи да Србија поштује и уважава Босну и Херцеговину у којој се одлуке доносе саглашношцу и консензусом три констутативна народа – Срба, Хрвата и Бошњака.

"Србија има врло озбиљан и одговоран став када је у питаљу БиХ који гласи: поштујемо и уважавамо Босну и Херцеговину која је састављена од два ентитета – Републике Српске и Федерације БиХ. Поштујемо Босну и Херцеговину у којој се одлуке доносе сагласношцу и консензусом три констутативна народа – Срба, Хрвата и Бошњака", истакао је Селаковић.

Додаје да је Србија током протеклих година бројним пројектима обухватила свих 63 општина у Републици Српској, помогла кроз изградњу или обнављање обданишта, вртица, школа, амбуланти, болница, инфраструктурних пројеката.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести