Шешељ: Затражити седницу СБ УН о положају Срба у ЦГ

БЕОГРАД: Српска радикална странка (СРС) позива власт да што хитније упути иницијативу за одржавање седнице Савета безбендости УН о питању положаја српског народа и његове угрожености у Црној Гори, рекао је данас посланик те странке Александар Шешељ.
aleksandar seselj
Фото: Youtube Printscreen

“Ми имамо јаке савезнике СБ УН у Русији и Кини. Уколико заиста желимо да помогнемо Србима у Црној Гори треба да на тај начин покренемо једну врсту дипломатске офанзиве како би то питање дошло на дневни ред”, рекао је Шешељ у Скупштини Србије.

Он је додао да се тензије у Црној Гори не смирују већ две недеље и да је очигледно, по његовом мишљењу, да после стварања црногорске нације и црногорској језика власт Мила Ђукановића “жели да очисти све што има префикс српско”.

Шешељ је оценио да Закон о слободи вероисповести има нецивилизацијски карактер, да је уперен на поништавање српског идентитета у Црној Гори, али и да је противправан, пре свега у сегменту раздвојености цркве и државе, људског права и слободу вероисповести и неприкосновености приватне својине.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести