Симић: И теоријска и политичка шанса да се косовски избори пониште

БЕОГРАД: Члан Председништва Српске листе Славко Симић изјавио је вечерас да постоји и теоретска и политичка шанса да се избори пониште и распишу нови.
1

Он је за Тв Прва рекао да на то указује поништавање гласова из Србије, али и политичка одлука да коалиција окупљена око Фатмира Љимаја и Беџета Пацолија уђе у Скупштину.

"Имамо и различите позиције највеће политичке странке у Приштини Демократског савеза Косова и Самоопередељења око неких тема, као што су дијалог, таксе, демаркација. Постоји тенденција да се СЛ не укључи у будућу владу што може да доведе да изађемо на биралишта. Дакле имамо и теоретске и политичке околности које ће и те како утицати на формирање будуће владе", рекао је Симић.

Упитан до када ће се чекати дијалог, он је рекао да најпре чекају да се формира влада у Приштини што може да се догоди до краја децембра или чак у јануару.

"Оно што желим да истакнем је императив да се дијалог настави, да се нормализују односи албанског и српског народа и да имамо дуготрајан мир и безбедност. Са друге стране Приштина је наметнула баријеру. Имамо и таксе наметнуте пре скоро годину дана и докле год имамо таксе нећемо имати дијалог. Значи укинуте таксе прекините да опструишете дијалог и онда ћемо разговарат", рекао је Симић.

Говорећи о споту албанске певачице, снимљеном у православној цркви на Новом Брду, Симић је казао да је неиздрживо да се скрнаве наше светиње и објекти СПЦ и да ће у наредном периоду обавестити цео православни свет колико албански народ врши притисак и брутално напада и културно историјске споменике и српску баштину и верске објекте СПЦ.

"Албански народ мора да има свест да не сме да напада верске објекте и објекте од историјског значаја", закључио је Симић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести