Симо Салапура кандидат за првог човека Зрењанина

ЗРЕЊАНИН: Досадашњи помоћник градоначелника Зрењанина задужен за спорт Симо Салапура кандидат је за новог градоначелника, сазнаје „Дневник“.
s
Фото: Grad Zrenjanin

Како сазнајемо, у Градском одбору Српске напредне странке постигнут је консензус да Симо Салапура у петак, на седници Скупштине града Зрењанина, буде предложен за новог градоначелника Зрењанина.

Он ће, уколико га одборници подрже, на тој функцији заменити Чедомира Јањића, који је недавно изабран за председника локалног парламента.

Симо Салапура је рођен 4. маја 1980. године. Докторанд је студија физичког васпитања, спорта и кинезитерапије. Обављао је функцију генералног секретара Спортског савеза града Зрењанина у периоду од 2014. до 2017. године.

Бивши је спортиста, државни репрезентативац, некадашњи тренер и селектор државне карате репрезентације, аутор и коаутор више научно-истраживачких радова из области спорта. Такође је активан у развоју и промоцији спортских програма за особе са инвалидитетом.

Ожењен је и отац двоје деце. Члан је Српске напредне странке.

Подсетимо, председник Скупштине града Зрењанина Чедомир Јањић заказао је за петак, 18. септембар, седницу локалног парламента. Најважнија тачка дневног реда је избор градоначелника, његовог заменика, као и чланова Градског већа. Такође, на дневном реду предстојеће седнице је и избор заменика председника Скупштине града и постављење заменика секретара градског парламента.                                                            

Ж. Б.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести