СЛ: Одбијамо скривену намеру ПР да размести снаге на северу

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Српска листа (СЛ) оценила је данас да Приштина покушава да размести тзв. снаге на северу КиМ под изговором заштите грађана, а у циљу "тихе окупације српских општина".
Srpska lista Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Српска наводи да и поред разумевања новонастале ситуације око пандемије корона вируса, најоштрије и најодлучније одбија скривену намеру Приштине да размести тзв. војне снаге на северу КиМ.

"Као легални и легитимни представници српског народа позивамо команду Кфора да најхитније спречи и јавно одбаци могућност размештања тзв. војних формација Приштине на северу Косова и Метохије, и да поступи у складу са договором којим се гарантује да се ове формације не могу размештати у четири северне општине", истакла је у саопштењу Српска листа.

СЛ поручује да тај перфидни покушај угрожавања мира ни на који начин не сме бити толерисан и да неће наићи на одобравање ни њих као политичких представника, али ни целокупног српског народа који би такав чин сматрао непријатељским.

"Позивамо међународну заједницу да најоштрије одбаци ове најаве, а нашу државу Србију и председника Александра Вучића да у комуникацији са НАТО и међународним партнерима реагује поводом Тачијеве најаве која је изазвала огромну забринутост наших грађана, који су ионако под тензијом због пандемије корона вируса", наглашава се у саопштењу Српске листе.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести