СНС: Проблеми наслеђени, решићемо све укључујући и СПЕНС

НОВИ САД:  Српска напредна странка са својим коалиционим партнерима има за циљ да све промашаје из прошлих времена реши, укључујући и СПЕНС, и растерети буџет финансирања вечитих губиташа, саопштио је ГО СНС Нови Сад. 

У саопштењу које је одговор на критике опозиције због планова за СПЕНС и предлога градоначелника Милоша Вучевића наводи се да је идеја да се тај спортски центар сруши и на истом месту подигне мањи објекат, само једно од решења које је изнео Вучевић као обичан грађанин коме је, како кажу, стало да се стане на пут беспотребном трошењу новца Новосађана. 

Нови објекат имао би боље садржаје, модерније спортске хале и самим тим боље услове за тренирање и организацију такмичења, а истовремено би био економичнији и енергетски ефикаснији, истичу у ГО СНС.

" Уколико Демократска странка са својим опозиционим пријатељима, а посебно Вуком Јеремићем, обезбеди финансирање потпуно неисплативог објекта парама појединих страних амбасада, а самим тим растерети буџет Новог Сада, проблем ће бити решен. Мислимо да уз донације Јеремићу и појединим политичарима који се налазе на заласку политичке каријере, тим страним амбасадама не би био проблем да годишње додају још око милијарду динара за одржавање СПЕНС-а", наводе у СНС.

С обзиром на то да за време своје владавине, када им се пружила прилика да ставе градска, покрајинска и републичка предузећа на здраве ноге, то нису учинили, ово би био један од начина да се Демократска и остале партије настале из њеног језгра, одуже Новосађанима за прокоцкано поверење грађана, пише у саопштењу.

Како истичу Демократска странка и њени коалициони партнери из тзв. ДОС-а имали су и превише времена да реше проблеме пропалих предузећа. "Они су, уместо да се суоче са изазовима, та предузећа још више гурали у пропаст, а многа својим тајкунима продали за ''тепсију рибе'' ", истиче ГО СНС.

Када је СПЕНС у питању, они подсећају да је подигнут у време када у тадашњој Југославији привреда није била тржишно оријентисана и да је објекат за који нико не спори да је један од симбола Новог Сада, потпуно је економски неисплатив и енергетски неефикасан. 

" Уместо да позитивно оцене потезе који ће унапредити живот у Новом Саду, отворити нова радна места, обогатити туристичку понуду, они из жала за изгубљеном влашћу критикују буквално сваки пројекат који се покрене. Ако мисле да ће на тај начин поново задобити поверење грађана, грдно се варају", закључује се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести