СНС Шапца: Зеленовић брутално злоупотребљава епидемиолошку ситуацију у Шапцу

Градоначелник Шапца у техничком мандату Небојша Зеленовић брутално злоупотребљава епидемиолошку ситуацију  у  Шапцу у сврху личних и страначких интереса, оценио је члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић, саопштио је ГО СНС Шапца
sns logo, SNS
Фото: СНС

Градоначелник Шапца у техничком мандату Небојша Зеленовић брутално злоупотребљава епидемиолошку ситуацију  у  Шапцу у сврху личних и страначких интереса, оценио је члан Председништва Српске напредне странке Горан Весић гостујући на локалној телевизији и нагласио да је у Шапцу већ три дана број заражених минималан или их уопште нема., саопштио је ГО СНС Шапца.

Весић истиче да Зеленовић иако је епидемиолошка ситуација стабилна, не расписује поновљене изборе на 27 бирачких места у Шапцу и подсећа да је у много горим епидемилошким условима Зеленовић организовао јавне догађаје.

Рецимо, Завод за јавно здравље Шабац је још 20. јуна тражио увођење ванредне ситуације, али Зеленовићу није на памет пало да тада одлаже изборе, јер је мислио да ће на њима победити, затим је од стране завода поново упозорен 26. јуна, али он упркос томе организује седницу Главног одбора Демократске странке и коњичке трке не обазирући се на упозорења струке, јер му је то тада одговарало, каже Весић и истиче да ће у Шапцу због стабилне епидемиолошке ситуације ускоро и деца кренути у школе, а Зеленовић и даље не допушта одржавање избора под лажним изговорима, само да би још мало остао на власти.

Неспорна је чињеница да је Српска напредна странка добила 30316 гласова Шапчана, а листа Небојше Зеленовића  19087. Разлика од више од 11 хиљада гласова за њега је непремостива и заиста је бесмислено да се он сада нада повећању броја заражених, само да би одложио изборе и покушао да одложи коначну победу листе „Александар Вучић - За нашу децу“, истиче Весић и наглашава да је срамота за Шабац да су свуда у Србији завршени избори осим у Шапцу, јер Зеленовић спречава окончање изборног процеса.

Мој му је савет да у опозицији покуша да исправи своје грешке и потруди се да добије поверење бирача, каже Весић и прецизира да се тако понашају нормални политичари. Уколико Зеленовић настави да одбија понављање избора на 27 бирачких места, очекујем да Влада Србије уведе у Шабац принудну управу као би обезбедила функционисање локалне самоуправе. После принудне управе, организују се нови избори, прецизирао је Весић. 

Члан Председништва Српске напредне странке подсетио је и на ситуацију из 2016. године када је Српска напредна странка такође била појединачно најјача странка у локалној скупштини, али је Зеленовић са коалиционим партнерима формирао власт. Ми тада нисмо оспоравали изборе, нити тражили принудну управу. Ми смо се програмом и идејама борили за гласове Шапчана подсећајући их на силна неиспуњена обећања Небојше Зеленовића, на подземну гаражу коју није изградио, на 42 шабачка села без канализације на милионе евра потрошене за изградњу базена који никада није направљен, рекао је Весић и оценио да ће Шапчани тек сада видети шта све може у  Шапцу да се уради за добробит свих грађана и како изгледа када локална власт сарађује са републичком. 

Убеђен сам да је Зеленовић својим понашањем у последње време додатно изгубио гласове бирача и наша ће победа на 27 бирачких места бити још убедљивија, каже Весић и наглашава да ће будући градоначелник из редова Српске напредне странке да се бави искључиво градом и бољим животом грађана Шапца.

Наш градоначелник се сигурно неће као Небојша Зеленовић сликати у Пећи испод заставе тзв. Косова и америчке заставе док српске нема, неће кукати по страним амбасадама, неће упадати у полицијске станице као Зеленовић у Лучанима, наш градоначелник неће као Зеленовић упадати у РТС нити ће ломити саобраћајне знакове.

Наш градоначелник ће седети у Шапцу, бавиће се инвестицијама и бољим животом за све Шапчане.

И зато ће и на поновљеним изборима на 27 бирачких места Шапчани коначно рећи не Небојши Зеленовићу и Душану Петровићу и после 20 година, на челу са Српском напредном странком кренути у бољу будућност, путем развоја и просперитета, закључио је Весић, а саопштава ГО СНС Шапца.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести