Шормаз за раскид коалиције са СПС

БЕОГРАД: Посланик Српске напредне странке (СНС) у Скупштини Србије Драган  Шормаз оценио је да напредњаци више не треба да буду у коалицији са социјалистима (СПС), а за странке из Савеза за Србију (СзС) рекао како "свесно желе да остану ван парламента" и залажу се за бојкот "јер не желе да сносе одговорност за евентуални споразум Београда и Приштине".
1
Фото: Youtube Printscreen

Шормаз је у интервјуу за лист "Данас" рекао како би лидера СНС и председника Србије Александра Вучића посаветовао да напреднајци промене однос према појединима партијама са којима су у коалицији, пре свих са социјалистима (СПС).

"Са СПСП не треба правити коалицију. Време је да почну да стичу искуство опозиционог рада", рекао је Шормаз.

Он је навео како "не може да се одреди" према Партији уједињених пензионера Србије (ПУПС), али да је за "мањи број мандата свакако", док је за челника Партије социјалиста рекао да је "господин Вулин лојалан партнер и треба да остане у коалицији, Српски покрет обнове (СПО) такође".

На питање кад ће се СНС, "како је још давно најавила, обрачунати са мангупима у својим рoдовимa", Шормаз је одговорио: "Не знам ко су мангупи у нашим редовима".

Он је оценио да странке из опозиционог блока Савез за Србију не желе у парламент кко би избегле одговорност у случају евентулног споразума Београда и Приштине.

"Намера им је да председника Вучића, Владу Србије и СНС оптуже за издају како би опет насилним протестима покушали да дођу на власт", рекао је Шормаз у интервјуу за "Данас".

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести