СПС: Најприземнији коментари Поноша о политичкој ситуацији

БЕОГРАД: Потпредседник СПС Ђорђе Милићевић оценио је данас да потпредседник Народне странке Здравко Понош на најприземнији начин коментарише изборне процедуре и ко ће и какву владу састављати и поручио му да би требало да поштује вољу грађана изражену на недавним изборима на свим нивоима, а не да подржава "сујете неостварених политичара".
milicevic, tanjug
Фото: Tanjug/video, arhiva

Милићевић је тако реаговао на Поношеве изјаве да је Србија данас држава са скупштином без опозиције и да ће имати "импотентну владу, препотентног председника и грађане без државе".

У саопштењу достављеном медијима, Милићевић оцењује да Понош, као један од важних војних и политичких функционера у време бивше власти, данас дозвољава себи да на најприземнији начин коментарише политичку ситуацију у Србији, изборне процедуре и то ко ће и какву Владу састављати, користећи при томе једног српског официра недостојне изразе.

"Где је до сада био генерал Понош, који је колико знамо полагао заклетву да ће своју земљу бранити, а не нападати, да ће остати одан својој војној заклетви, а не са својим другарима о туђем трошку нападати све што неко други покушава да уради за своју земљу", рекао је Милићевић.

Оцењује да је то неморално и недопустиво од официра који треба да буде патриота и одан националним интересима своје земље, а не, како каже, "партикуларним интересима групе пропалих политичара који свакога дана траже прилику да се врате у политички живот".

Милићевић наводи да би Понош, за разлику од својих политичких истомишљеника, требало да поштује вољу грађана изражену на недавно одржаним изборима на свим нивоима, а не да, како каже, "подржава и подгрејава сујете неостварених политичара који би тобоже демократски победили на неким будућим изборима које би наравно они организовали".

"Зашто својим пријатејјима није најпре поставио питање зашто су бојкотовали изборе уместо да на њима измере поверење грађана. Али, јасно је и Поношу и осталима да на изборима не би победили, јер грађани су као и много пута до сада прочитали њихове нечасне намере", рекао је функционер СПС.

Како каже, свима је јасно да грађани Србије имају модерну и демократски уређену државу, председника и владу која је у многоме побољшала међународни положај наше земље и омогућила јасан просперитет, напредак и развој.

"Србија данас има јасну перспективу развоја и видљиве економске показатеље, а речи квази политичара су празне приче чисто да би се нешто рекло и једва чекамо да видимо како ће то квази политичка елита представити наводну стратегију за смену власти, чиме заправо јасно показују да њима није стало до Србије већ до привилегија и власти и да им је то једини циљ", закључио је Милићевић.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести