Станивуковић: Објаве Града Бања Луке од сада на ћирилици

БАЊАЛУКА: Нови градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић саопштио је данас да је донео одлуку да сви званични дигитални канали комуникације Града на друштвеним мрежама објаве пишу ћирилицом, што, како је навео, до сада није био случај.
stanivukovic
Фото: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ mn
Као градоначелник донео сам још једну Наредбу која се тиче наше ћирилице, а то је да од данас, сви званични дигитални канали комуникације Града на друштвеним мрежама објаве пишу нашим писмом, што до сада није био случај”, поручио је Станивуковић на Фејсбуку.
 
Он је додао да ће бити донето још стратегија и одлука које ће ићи у том правцу.
 
''''Моје опредељење као градоначелника Бањалуке биће читава стратегија и правац који ћемо дефинисати, а све са циљем очувања ћирилице и рада на једном важном пројекту, да што више јавних установа или предузећа негују наше писмо, а свој ауторитет као градоначелник искористићу да на натписима поред имена јавних предузећа која су сада на латиници, буде истакнута и ћирилична верзија”, рекао је градоначелник.
Станивуковић је данас поклонио дрвену азбучну плочу председнику хуманитарног удружења "Баштионик" Предрагу Адамовићу, као симбол велике жеље да се у што већој мери очува ћирилица, пренео је бањалучки БЛ портал.
EUR/RSD 117.1474
Најновије вести