Стефановић: Имамо одређене индиције ко је убица Ивановића

БЕОГРАД:  Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић каже да је Приштина на себе преузела одговорност да ли ће бити пронађене убице Оливера Ивановића, јер су одбили сваку сарадњу са Београдом.
stefanovic
Фото: Tanjug (Sava Radovanovic)

Он је рекао да Београд, без обзира на понашање Приштине, има одређене индиције ко је убица, да се зна за "кретање одређених лица на КиМ и одлазак у једну западну земљу".

"Покушавамо са том западном земљом да дођемо до потврде. Морамо да будемо озбиљни, да све оно до чега смо дошли буде поткрепљено доказима", рекао је Стефановић за ТВ Прва и додао да у истрази очигледно не учествује ни ЕУЛЕКС.

Стефановић је навео да је српско Тужилаштво послало Приштини на хиљаде дописа, где су тражили чауре са лица места. "Тужилаштво или није добијало одговор или су добијали оно што нисмо тражили. Тражили смо оригиналне чауре, а добили клониране чауре", појаснио је он.

Додаје да је Милан Радојичић дао свој исказ и да постоје докази да се није налазио у том тренутку на простору КиМ, те да истрага коју Београд спроводи није урађена "офрље" . 

"Није нам стало да штитимо било кога, ако је крив за нешто треба да иде у затвор 1000 година. Али не може на силу, ако то одговара Приштини да сви сада морамо да гурамо у том правцу. Ја нисам за то", појаснио је он.

Упитан да ли ће Милена Ивановић добити полицијску заштиту он је рекао да се тренутно ради безбедносна процена. "Понашање једног од лидера Савеза за Србију према Милени Ивановић је срамно", рекао је он.

На скупу "један од пет милиона" који је планиран за вечерас, Стефановић каже да нема безбедносних ризика. 

"Да ли ће неко одати пошту Оливеру Ивановићу то је људско право сваког човека. Било би добро да се то не користи за распиривање мржње и насиља", закључио је он.

EUR/RSD 117.5827
Најновије вести