Стефановић: Јовановић не жели да види реално стање

БЕОГРАД: Члан Председништва Савеза за Србију (СзС) и заменик председника Странке слободе и правде Борко Стефановић рекао је да лидер Демократске странке Србије Милош Јовановић не жели да види реално стање у Србији, као ни важност заступања другачије спољне политике од Александра Вучића.
borislav stefanovic, Tanjug
Фото: Tanjug

Стефановић је то рекао поводом изјаве Јовановића којом тврди да СзС не зна шта је држава, те да се не „износи прљав веш пред странце“, наведено је у саопштењу ове странке.

„Као што се боримо против Вучићевих неистина у Србији, морамо се борити и против Вучићевих неистина у свету. Сви државници који долазе у Србију морају чути реалну слику, морају знати да Србија по извештају Фридом хауса више није међу слободним земљама“, рекао је Стефановић.

Он је нагласио да сви добро знају да је Вучићева спољна политика распродаја странцима свих државних националних ресурса и на тај начин куповина ћутње страних званичника о стварној ситуацији у Србији.

Стефановић је поставио питање да ли то значи, према речима Јовановића, да треба да остану неми по тим питањима и да ли то значи да грађане Србије пред странцима треба да представља искључиво Александар Вучић.

Он је поручио и да "ћемо се ми за своју слободу сами изборити, без Вучићевих синекура и стране помоћи".

„Међутим, то не значи да се нећемо за истину, слободу и правду борити и кроз дипломатске односе са страним званичницима. Свако ко то сматра излишним, покушава да покупи јефтине политичке поене лажним патриотизмом“, закључио је Стефановић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести