Стефановић: Приштина чини све да отежа Србима живот 

НОВИ САД:  Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас, поводом забране уласка на КиМ грађанима са српским пасошем, да власти на Косову на све начине, чак и када тиме потврђују суверенитет Србије, покушавају да српском становништву на КиМ отежају живот.
stefanovic, tanjug
Фото: Tanjug/ D.Kujundžić, arhiva

"Покушавају на сваки могући начин да отежавају кретање, проток робе", рекао је Стефановић и подсетио на друге мере Приштине које су у супротности и са Цефтом и са ССП-ом.Министар је истакао да у Пришини тиме не само да показују да не намеравају да се држе међународних споразума, споразума које су и сами потписали, већ да покажу Србима на КиМ да нису добродошли.

"То је скандалозно у 21. веку", подвукао је Стефановић.Он је додао да би пре неколико година можда и рекао да се нада да ће неко из ЕУ реаговати или урадити нешто, али да се више ни не нада, јер није било озбиљне реакције ни када је Приштина увела таксе.Стефановић је поручио да ће Србија наставити да се бори, а једна од првих прилика биће Интерпол.

"Верујем да ће већина земаља чланица Интерпола на Генералној скупштини у Чилеу показати да је привржена међународном праву и Резолуцији 1244", рекао је он.Министар је навео да је једини начин да се Србија пред међународном јавношћу бори правом, да укаже шта се ради против Срба и да се бори за њихов опстанак на КиМ, за више инвестиција.

"Као што се боримо да људи који се боре за земљу имају право на станове, на нормалан живот и боље плате, да се исто тако боримо за Србе на Косову и Метохији. То је једини озбиљан одговор који држава може да пружи", закључио је Стефановић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести