Стефановић: Разговараћу с Вучићем без "добронамерних" посредника

БЕОГРАД: Члан Председништва СНС Небојша Стефановић каже да су односи у тој странци само њихови, а такав је и његов однос с Александром Вучићем, те поручује да ће о свом раду и проблемима и овог пута разговарати с лидером странке и без "добронамерних" посредника.
Ministar odbrane Nebojša Stefanović, Foto: Tanjug/video
Фото: Министар одбране Небојша Стефановић, Фото: Танјуг/видео

"А ми смо довољно јаки и мудри да проблеме решавамо као и увек до сада у отвореној, пријатељској расправи из које смо увек излазили јачи и мудрији. И то без обзира какве су одлуке које доносимо, а припадам групи људи који нису део тима само када је добро и само када се нека критика или ускраћивање подршке не односи на њих лично", каже Стефановић критикујући опозицију која се, како наводи, већ дуже "у својим медијима" бави односима у Српској напредној странци.

"И мој однос са Александром Вучићем је, такође, само наш. Тај однос је искрен и подразумева заједничку борбу за бољу и јачу Србију, али и бољу и јачу Српску напредну странку", каже Сефановић у изјави коју је доставио медијима.

Додаје и да је у политици све научио од Вучића, те да ни њему ни странци, "а уверен сам ни председнику Вучићу нису потребни посредници да унутар наших редова уређујемо наше ствари".

Наводи да може да разуме опозицију, јер нема никакву другу идеју ни способност да уради било шта за Србију, "осим што жели да се врати на власт и поново себи напуни џепове".

Не може, међутим, како каже, да разуме зашто се "тој залудној и очајничкој" кампањи, свесно или несвесно придружују неке његове колеге и пријатељи из СНС-а који шаљу преко медија савете и препоруке шта би требало да уради странка или он као члан њеног Председништва и један од оснивача.

"Свако учешће у овој расправи путем медија је штетно за СНС, за сваког од нас коме су Србија и наша странка на срцу, па и за нашег председника Вучића. Корисно је само за оне који овом кампањом желе да скрену пажњу са свог трагичног политичког безнађа, а нарочито са њиховог срамног периода владавине који је Србију оставио на цедилу, опљачкану и понижену", наводи Стефановић и додаје да ће и сада о свим проблемима и о свом раду разговарати с Вучућем, без посредника и разних "добронамерних" саветника.

"Као и увек до сада слушам сваки његов савет и спроводим сваку његову одлуку, јер то је темељ наше сарадње, која је увек била само на корист Србији и СНС-у. У томе се ништа неће променити", закључио је Стефановић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести