Стефановић: Срамота је да Пајтић и Веселиновић помињу Дрвар

БЕОГРАД: Потпредседника Владе и министар одбране Небојше Стефановића у саопштењу које је достављено медијима каже да је срамота што Јанко Веселиновић и Бојан Пајтић уопште помињу Дрвар и Србе у том граду, јер, тврди, никад нису тамо одлазили нити питали за наше људе који тамо живе.
1
Фото: Министарство одбране

"Док председник Вучић није први пут посетио Дрвар у тај град нико од значајних државних функционера из Србије није дошао деценијама, ни туристички, а камоли да донесе помоћ. Ни Ђилас, ни Веселиновић, а камоли Пајтић, немају појма да је из Дрвара током рата протерано целокупно српско становништво, а да је тек доласком председника Вучића у тај град из Србије почела да стиже помоћ која унапређује услове за повратак и нормалан живот. То су нови људи који се враћају у Дрвар, а о којима Пајтић не зна ништа, нити га занима њихова судбина", навео је Стефановић, коментаришући критике које су изнели Веселиновић и Пајтић због његовог присуства и обраћања на свечаности поводом Дана Дрвара и 80. година од устанка у БиХ.

Каже и да не може да прећути што Веселиновић вређа Србе у Дрвару и уопште у региону.

"Не могу да пређем ни преко истих таквих увреда на рачун нашег народа у Дрвару од стране Бојана Пајтића, човека за кога током свих година проведених на власти, ни Дрвар ни Срби у региону нису ни постојали. По томе о чему они говоре види се да појма немају шта је држава Србија урадила за Дрвар и наш народ и да чак не знају ни где је Дрвар, ни ко су људи који тамо живе", казе Стефановић.

Наводи да је данас посетио људе у Дрвару, разговарао са њима, честитао им Дан општине и устанка, а као члан Владе, додаје, добио је и признање од дрварске општине.

"Поносан сам на то што су захвални Србији и председнику Вучићу за огромну помоћ коју добијају од своје браће и поносан сам што је Србија у могућности да им ту помоћ пружи. Тек ћемо да наставимо да помажемо и Дрвару и свим Србима у региону, зато што Србија мора да брине о њима. Срамота је што се Пајтић, Веселиновић и сви њихови уопште јављају да говоре нешто о томе, јер су морали, а никада ништа нису учинили за те наше људе. Нека их уопште не помињу, нека престану да их вређају, бар толико могу", поручио је Стефановић.

Лидер Покрета за преокрет Јанко Веселиновић изјавио је да Стефановић својом посетом Србима у региону наноси срамоту Србији, док је бивши лидер ДС Бојан Пајтић критиковао обраћање Стефановића у Дрвару уз оцену да он нема "ни елементарну концентрацију", с обзиром да, како каже, није јасно како се то нови људи негде враћају ако су у тој средини нови.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести