СТОЈ, СТАНИ...БИЛИ СМО БЕЗ ПУШАКА, ПОГОДИЛИ СУ И ЊЕГА И МЕНЕ Емитован снимак сведока убиства Бојана Мијаиловића у селу Бањска

БЕОГРАД: Вечерас је на телевизији Пинк објављен аудио снимак сведока убиства Бојана Мијаиловића у селу Бањска.
Pink.rs/skrinsot
Фото: Pink.rs/skrinsot

''Дана 24. септембра задесио сам се у Бањској где сам се срео са групом наших људи у униформама. Пришао сам код њих, питао сам да ли треба нека помоћ. Нисам знао о чему се ради, рекао сам да знам овај терен, знам јел треба нешто да вам се помогне, тако док сам причао са њима одједном је почела да пуца на нас косовска полиција.

Пуцали су на нас са свих страна, нисам знао уопште шта се догађа. Мислио сам да нико неће жив да се извуче, значи пуцали су из свега и свачега.

И рекао сам, ја знам овај пут, тамо може да се бежи. Кренуо сам да бежим, за мном је кренуо Бојан Мијаиловић, тако трчећи кроз шуму путем, јурила нас је група косовских полицајаца која је пуцала за нама без икаквог упозорења...Стој, стани...били смо без пушака, без ичега и још неких пар метара погодили су и њега и мене.

Он је пао на пут и није могао више да бежи, а ја сам скочио под пут мало да се склоним и тако кад сам се подигао да видим шта је и како је, видео сам да је њему пришла група полицајаца и са неке непосредне близине од два метра пуцали су у њега. Ја сам се ту још пар секунди задржао, видео сам да ми је живот у опасности, кренуо сам да бежим и они су ме опет приметили, наставили су да пуцају за мном... ја сам, знајући те путеве, успео да се извучем до неког потока и даље шта је више било ја стварно не знам'', рекао је сведок у сниму објављеном током емисије Хит твит на ТВ Пинку. 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести