Штрбац: Кривичне пријаве против Војина Крстића и Драженка Ђокић

БАЊАЛУКА: Од осам ухапшених Срба из Негославаца, кривичне пријаве полиција је поднела против Војина Крстића (72) и Драженка Ђокића (57), док су остали пуштени, рекао је данас директор Документационо-информационог центра "Веритас" Саво Штрбац.
Savo Strbac/Tanjug video
Фото: Tanjug

Штрбац је у изјави за Срну рекао да су Крстић и Ђокић задржани, али је додао да је необично да су у истој акцији истовремено хапшени и провођени и сведоци и осумњичени.

Крстић и Ђокић су, каже, ухапшени са лисицама на рукама и извршен им је претрес кућа, а ових осталих шест су приведени без лисица и они су саслушани и пуштени на слободу.Сада се, додао је, чека реч Тужилаштва о томе шта им конкретно ставља на терет.

Штрбац је подсетио на изјаву начелника Негославаца да је већина њих била запослена у локалном пољопривредном комбинату "Вупик", у чијем саставу је било и пољопривредно добро "Овчара", где су се десили злочини.Он је навео да су приведени Срби остали да живе у Негославцима, нигде нису бежали, као и да су се и раније редовно одазивали позивима на саслушање.

"Овако Хрвати замишљају помирење које је почело одласком (представника Срба Бориса) Милошевића у Книн. Једна страна је злочиначка, а други су само невине жртве `злочинаца злих Срба`", навео је Штрбац.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести