СУ: За реконструкцију домова Геронтолошког центра 900 милиона РСД

СУБОТИЦА: Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је Геронтолошки центар у Суботици, где су у току радови вредни више од 900 милиона динара на реконструкцији и санацији Дома "Дудова шума“ и Дома за одрасла лица.
mirovic subotica
Фото: vojvodina.gov.rs

Веома сам задовољан радовима које сам данас видео у Суботици и сарадњом са Канцеларојом за јавна улагања. Наша основна дужност је да обезбедимо корисницима и запосленима боље услове за живот и рад, казао је Мировић.

Наставићемо и даље заједно реконструкцију објеката социјалне заштите у Новом Саду и у Бачкој Тополи, додао је Мировић и истакао да ће се заједнички радити и на реконструисању регионалних болница.

Социјална заштита је најосетљивија област друштва, и ту држава и друштво показују колико су снажани и способни, казао је Мировић.

За набавку медицинске и друге опреме Покрајинска влада је за Геронтолошки центар у Суботици од 2016. године до данас издвојила 43,2 милиона динара.

Овај пројекат који смо данас обишли резултат је заједничког рада Града Суботице, Покрајинске владе и Канцеларије за јавна улагања. Желимо да сви објекти Геронтолошког центра буду на највишем могућем нивоу, изјавио је директор Геронтолошког центра Ненад Иванишевић.

Наставићемо заједно да радимо овај посао све док последњи објекат социјалне заштите не обновимо. У овом сектору затекли смо веома девастирано стање, сектор социјалне заштите раније је био у запећку, а данас нам је, што показујемо и на терену, у врху приоритета, казао је директор Канцеларије за јавна улагања Марко Благојевић.

Обиласку радова присуствовали су и покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић и градоначелник Суботице Богдан Лабан.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести