СУБНОР протестује због поређења Ане Брнабић с нацистима

БЕОГРАД: СУБНОР Србије саопштио је да је забринут због поређења српске премијерке Ане Брнабић с чиновником нацистичке Немачке у медијском садржају ,,Јунаци доба злог-Ана Брнабић''.
ana brnabic, Tanjug/Tanja Valić
Фото: Танјуг/Танја Валић

Тај потез је сраман. Затекнути смо чињеницом да је Н1 себи дозволио да емитује медијски садржај који подстиче ревизију историје и релативизује нацистичка злодела, Холокауст и геноцид. У жељи да привуку пажњу публике и да на крају оставе упечатљив ефекат, увредили су све жртве фашизма али и грађане Србије. Уместо тога утисак који су оставили је непрофесионалност и непоштовања страдалих у логору Мајданек, навео је СУБНОР.

Организације је истакла да је поређење садашњих политичара, који делују у демократској мултикултуралној и мултиетничкој држави са јасним антифашистичким опредељењем и традицијом коју негујемо, са нацистима немогуће и да би могло да падне на памет само нацистичким пропагандистима као што су Ото Дитрих и Јозеф Гебелс, који су на исти начин сатанизовали Јевреје и њихове политичаре.

Желимо да скренемо пажњу јавности да је овај медијски садржај део светског тренда у којем се врши ревизија историје и релативизација злочина сила Осовине над светским становништвом и зла због ког су милиони људи изгубили животе, од којих неки у највећим концентрационим логорима као што су Аушвиц, Јасеновац, Дахау, Мајданек... Затечени смо незнањем и необразованошћу аутора који су себи дозволили да се играју са логорима смрти и поређењем садашњих државних службеника и њихових дела са таквим зверствима, што је крајне неукусно у сваком уметничком и новинарском изражавању, наглашава се у саопштењу.

Закључује се да се СУБНОР нада извињењу аутора ,,какофоније од документарца“ жртвама фашизма, као и да ће увидети размере злочина који су Немачка и њени савезници током Другог светског рата починили.

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести