Сурови најављује кривичну пријаву за фалсификовање потписа

НОВИ САД: "Најоштрије демантујм лажи које су изнете у саопштењу послатом медијима и осуђујем злоупотребу мог имена и презимена и криминално фалсификовање мог потписа", каже Павел Сурови у саопштењу достављеном јавности.
pavel surovi
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

"Цео случај сам пријавио полицији. Поднећу кривичну пријаву због фалсификовања потписа и злоупотребе мог имена и презимена у саопштењу. Заштиту ћу да тражим и од заштитника грађана и од повереника за заштиту личних података”, навео је Сурови у саопштењу.

Каже да се против њега води брутална хајка, након што је у јавност изнео податке о ненаменском трошењу пара у Националном савету Словака.

“Подсећам да сам јавности презентовао рачуне који показују да је Национални савет словачке националне мањине на челу са председницом Аном Томановом Макановом потрошио 407.000 на куповину злата преко Одбора за образовање и културу мимо њиховог знања”, каже Сурови.

До данашњег дана, како каже, председница НСС Ана Томанова Маканова није одговорила јавности којим поличиким сарадницима је поделила златни накит и да ли су они пријавили те златне поклоне Агенцији за борбу против корупције.

“Уместо да Ана Томанова Маканова положи јавности рачуне и одговори како је могуће да се новац намењен за образовање и културу Словака троши на куповину скупоценог златног накита, прибегава се кривичном делу фалсификовања мог потписа, изношења мојих личних података уз навођење бруталних неистина. Ово је још један доказ да треба да истерам на томе да рад Национлног Савета Словака треба да буде јаван и транспарентан”, каже Сурови.

Политичким “противницима и мешетарима” поручује да га неће зауставити у тој намери.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести