СВЕ ЈАСНИЈИ ОБРИСИ НОВЕ ВЛАДЕ, МЕЂУ ЊИМА И ЧУВЕНИ СПОРТИСТА Ево ко се враћа из СПС-а

Милош Вучевић, председник Српске напредне странке, министар одбране и један од четворице најозбиљнијих кандидата за будућег премијера Србије, поновио је јуче да ће за десетак дана изаћи с предлогом за мандатара за састав нове владе, као и да верује да ће то ићи бржим темпом него што је било раније.
vlada srbije nemanjina 11 DN
Фото: Dnevnik.rs

- Очекујемо да тада председник Републике повери мандат за састав нове владе особи коју ћемо кандидовати, с обзиром на то да смо обавестили на консултацијама председника државе да наша листа има већину - казао је Вучевић на ТВ Прва.

Додао је да ће на разговоре бити позвани Савез војвођанских Мађара, СПС и његови коалициони партнери, као и да би требало разговарати са странком Усаме Зукорлића и можда с још неким странкама.

Када је реч о роковима, како је нагласио Вучевић, нигде се није закаснило.

- Влада, иако је у техничком мандату, ради свој посао, како грађани ништа не би осетили - рекао је Вучевић.

Иначе, нова влада, како је недавно најавио председник Србије Александар Вучић, имаће 40 до 50 одсто нових кадрова.

И председник СНС Милош Вучевић рекао је претходно да ће нови кабинет у Немањиној 11 бити синергија политике и струке.

Фото: Youtube Printscreen

- Влада ће имати људе који су били у влади, неки од њих, а имаће и те како министре који нису данас министри - рекао је Вучевић. Он је појаснио да тим могу да чине они који могу да донесу нову енергију и одважност да се реализује све оно што треба да се уради до 2027. године.

А када је реч о новим кадровима, све се гласније помиње и име прослављеног тенисера Јанка Типсаревића као неког ко има шансе за министарско место. Осим њега, како смо писали, помињу се и Владимир Орлић, досадашњи председник Скупштине, Сандра Божић, посланица СНС и потпредседница Скупштине, Дејан Ристић, историчар, те Мирослав Чучковић, досадашњи менаџер Града Београда, Зоран Баки Анђелковић, Татјана Мацура, Милан Стаматовић...

Према незваничним сазнањима Курира, у новој влади ће бити и Никола Селаковић, али највероватније на другој позицији.

- Он би могао да буде и нови министар културе - каже наш извор.

И код социјалиста, како се приближава рок за коначан списак будућих министара, све је напетије, а према нашим незваничним сазнањима, у тој партији ће поново доћи до мешања карата.

- Требало би да буде ротације, па није искључено да се у владу врати Бранко Ружић. Новица Тончев нема велике шансе да остане, а за то нарочито лобира струја Владана Заграђанина, која је у вечитом "рату" са овом другом, наклоњеном Тончеву. Видећемо како ће Дачић на крају пресећи. Они ће, заједно са ЈС, имати највероватније пет ресора.

Да подсетимо, досадашња премијерка Ана Брнабић кандидат је за председницу Скупштине, а највеће шансе за њеног наследника на челу владе имају Милош Вучевић и Синиша Мали. Осим њих, не искључује се могућност ни да та позиција припадне Марку Ђурићу, који се враћа из Вашингтона, али ни Ивици Дачићу, досадашњем шефу дипломатије и првом потпредседнику Владе.

Курир

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести