Тачи позвао САД да се укључе у дијалог 

БЕРЛИН: Председник привремених приштинских институција, Хашим Тачи, позвао је данас САД да се укључе у дијалог Београда и Приштине, јер, како каже, без њих тих преговора не може бити.
taci, tanjug
Фото: Tanjug/ Z.Žestić, arhiva

Након берлинског самита, који су иницирали немачка канцеларка и француски председник, Ангела Меркел и Емануел Макрон, Тачи каже да се показало да они који желе да организују скупове на ту тему "немају појма, а ни визију".

Од наредног састанка у Паризу, 1. јула, Тачи очекује да ће бити боље припремљен.

"Позивам САД да се укључе јер не може бити дијалога и преговора са Србијом без учешћа САД. Важно је да су САД спремне да организују такве састанке и у САД. Понављам да је писмо америчког председника, оквир а садржај водич за споразум између Косова и Србије. Други желе да организују такве састанке, али немају никакву идеју или визију ", рекао је Тачи, пренела приштинска Газета Блиц.

За берлински самит, Тачи каже да је био рутински скуп са 10 говорника, подсетивши да је Приштина јасно ставила до знања да Србија треба да призна косовску независност.

Говорећи о питању визне либерализације, Тачи је рекао да је то питање, које је поставила Приштина, било веома фрустрирајуће.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести