Тадић: Управни суд одбио све наше жалбе, настављамо борбу

БЕОГРАД: Председник Социјалдемократске странке Борис Тадић изјавио је да је Управни суд одбио све жалбе на изборне радње које је поднела коалиција "Ајмо људи" и додао да ће наставити своју борбу и упутити жалбе вишим судским инстанцама.
tadic Boris RHA
Фото: Dnevnik.rs

Како је додао, још нису одлучили којим инстанцама, да ли Уставном суду или неком другом, али ће то урадити јер, каже, немају право да одустану од гласова грађана.

Тадић је на прес конференцији рекао и да је Управни суд одбијањем приговора које су поднели "практично предао у руке правну процедуру политичкој већини у изборној комисији".

Он је позвао грађане да изађу на изборе на свим бирачким местима на којима ће бити поновљено гласање, наводећи да је коалицији "Ајмо људи" потребно да освоји око 1.200, 1.300 гласова да би прешла цензус, те да верује да на поновљеним изборима у Београду могу да га пређу иако су, тврди, премашили цензус и у граду и у републици.

Тадић сматра да су они "колатерална штета" трзавица и непринципијелности у опозицији, док састанак Александра Вучића и Драгана Ђиласа види као "слом институција и демократије".

Сматра да не треба Вучић и Ђилас да разговарају о томе да ли ће избори бити поновљени или не, истичући да нико нема право да говори као представник читаве опозиције, као што је Ђилас учинио, уколико се о томе није договорио са свим опозиционим странкама.

Како је навео, уколико из разговора Вучића и Ђиласа уследе избори, они ће имати "проблематичан легитимитет", а на питање да ли ће на њих изаћи, одговорио је да хоће, јер, каже, излазе на све изборе, зато што се, за разлику од других, "боре за сваку шансу".

Први на изборној листи коалиције "Ајмо људи" за београдске изборе Душко Вујошевић је рекао да се дошло у ситуацију да практично мали број гласова одлучује, када је у питању наша коалиција ''Ајмо људи''.

"Више је него очигледно, макар нама, да је тај цензус пређен и да се са посебном пажњом водило рачуна да та коалиција буде оштећена", тврди Вујошевић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести