Tрифуновић: Окупљамо се да мењамо Србију

БЕОГРАД: Председник Покрета слободних грађана (ПСГ) Сергеј Трифуновић изјавио је данас да само људи могу да спасу земљу од разуздане тираније и да му је циљ да у Покрету окупи људе, појединачно, са којима ће мењати Србију и српско друштво.
sergej
Фото: Танјуг/ Тања Валић

"Ми данас на овом месту позивамо све грађане Србије да приступе ПСГ и да га подрже", рекао је Трифуновић на редовној Скупштина ПСГ у општини Стари град, у живом преносу снимајући мобилним телефоном.

Трифуновић је поручио да као политичар сигурно никад ништа неће обећавати.

"Једино што могу да кажем, трудићу се, настојаћу, до последње капи енергије, и крви, ако треба", рекао је он, и додао:

"Трудићу се из петних жила да змију корупције ударим право у очи, јер корупција је та која нас чини сиромашним и сиса нам здраву крв".

"Јелке од 80.000 евра, милиони евра за расвету, иза ове власти остаће поломљене бехатион плоче и посечена стабла, канализацију и пијаћу воду немамо у 21. веку, како кад се са новцем пореских обвезника односе као да им је прћија, одродили су се од обичног човека", закључио је Трифуновић.

Он је оценио да су једини узроци беде у српском друштву заборав и гажење права човека.

Фото: Танјуг/ Тања Валић

Србији треба промена стања свести, истакао је уз оцену да "све слободомислеће људе" у Србији званична политика прогони и додао да му је циљ да се у Србију врати емпатија, стање поштовања и самопоштовања.

Истичући да му је приоритет у политичком деловању брига о једном човеку, он је нагласио да политику, као и позориште чине - људи, који не морају и не смеју исто да мисле, напомињући, на пример, да он мисли да Србија не треба да уђе у НАТО.

Како је рекао, оно због чега је ПСГ другачији је брига за човека и да се тиме водио, рекавши себи да, ако је могао да скупи паре за болесну децу, можда би могао и да окупи људе!

Додао је да је поносан на своје дело у Фондацији "Подржи живот", која је, како је нагласио, спасила 200 деце.

На данашњој седници усвојена је Декларација ПСГ позивајући грађане да се прикључе у борби за остварење њених циљеве, међу којима су: успоставити демократско друштво, обезбедити равноправност свих, створити социјално одговорну државу, отворити шансе за масовно образовање, државу која гаји добре односе са суседима и баштини најбоље вредности Европе, и гради солидарност и родољубље.

Седници присуствовали чланови Политичког савета ПСГ: Ратко Божовић, Горан Марковић, Милан Влајчић, Драган Великић, Србијанка Турајлић, Бока Павићевић, Јанко Баљак.

Фото: Танјуг/ Тања Валић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести