У Новом Брду опљачкане две продавнице у власништву Срба

БЕОГРАД: Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је данас да је претходне ноћи у селу Прековац, у општини Ново Брдо, обијена и опљачкана продавница прехрамбене робе у власништву Душана Перића, и то други пут за месец дана, а на мети лопова нашла се и локална гвожђара у власништву Синише Димића.
Kancelarija za KiM Foto: Kancelarija za KiM
Фото: Канцеларија за КиМ Фото: Канцеларија за КиМ

Осим огромног стреса који су доживели, овим породицама је овим неделима директно угрожена и егзистенција, њихов останак и опстанак на простору КиМ, наводе из канцеларије.

"Политика некажњавања овог и осталих инцидената усмерених према Србима на КиМ директно стимулише изгреднике, а Приштина својим ћутањем од Срба прави легитимне мете", истиче с еу саопстењу.

Оваквим непочинствима Србима се шаље недвосмислена порука да за њих нормалан и безбедан живот на Космету није могућ, указују из Канцеларије.

"Сви напади и инциденти по правилу иду синхронизовано са изјавама и ставовима приштинских политичара да са Србима нема разговора и мирног суживота, чиме директно подстичу етничко насиље", оцењено је у саопстењу.

Канцеларија за Косово и Метохију наводи да ће инсистирати да се починиоци овог разбојништва ухапсе и адекватно санкционишу.

Анонимни
16.05.2022 • 16:18
Provociraju ! oni provociraju da srbija treba i mora vojno da se brani svoju zemlju i svoj narod godinama cine tamo svaku silu narodu to svi znaju sta rade niko ih ne spreci srbija to nesme vise nikome dozvoliti jer je preterano sta rade svega prekrsili pregazili svega silno i lazima cine preteralisu u svemu !
Анонимни
16.05.2022 • 16:21
Sve te dokaze sto imate trebate ih predati medjunarodnom pravu sta je taj cirkus tamo godinama !!!
Ja
16.05.2022 • 16:24
To rade namerno provociraju srbija to nesme vise dozvoliti to je vasa zemlja i trebate je braniti i narod dokle ce taj cirkus i lazi tamo preterali su u svemu i oni samo sto gledaju !!!
EUR/RSD 117.3909
Најновије вести