У Новом Брду опљачкане две продавнице у власништву Срба

БЕОГРАД: Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је данас да је претходне ноћи у селу Прековац, у општини Ново Брдо, обијена и опљачкана продавница прехрамбене робе у власништву Душана Перића, и то други пут за месец дана, а на мети лопова нашла се и локална гвожђара у власништву Синише Димића.
Kancelarija za KiM Foto: Kancelarija za KiM
Фото: Канцеларија за КиМ Фото: Канцеларија за КиМ

Осим огромног стреса који су доживели, овим породицама је овим неделима директно угрожена и егзистенција, њихов останак и опстанак на простору КиМ, наводе из канцеларије.

"Политика некажњавања овог и осталих инцидената усмерених према Србима на КиМ директно стимулише изгреднике, а Приштина својим ћутањем од Срба прави легитимне мете", истиче с еу саопстењу.

Оваквим непочинствима Србима се шаље недвосмислена порука да за њих нормалан и безбедан живот на Космету није могућ, указују из Канцеларије.

"Сви напади и инциденти по правилу иду синхронизовано са изјавама и ставовима приштинских политичара да са Србима нема разговора и мирног суживота, чиме директно подстичу етничко насиље", оцењено је у саопстењу.

Канцеларија за Косово и Метохију наводи да ће инсистирати да се починиоци овог разбојништва ухапсе и адекватно санкционишу.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести