Уговор са СПЦ предат Патријаршији, влада Црне Горе спремна за потпис

ПОДГОРИЦА: Темељни уговор са Српском православном црквом технички-правно је завршен и предат Патријаршији, а Влада Црне Горе спремна је да га потпише, изјавио је црногорски премијер Здравко Кривокапић.
zdravko krivokapic YT
Фото: Youtube Printscreen

Очекујемо одговор. Ми смо урадили све што је до нас и сада је то све до Патријаршије и његове светости патријарха да прихвати тај уговор и ако треба негде да се коригује и да се тај темељни уговор што пре потпише. Ја не желим да прејудуцирам време, а време је најбоље када се две стране договоре, рекао је Кривокапић гостујући у емисији Актуелно Телевизије Пљевља.

Истичући да је влада у Подгорици "апсолутно спремна", он је навео да је Темељним уговором и законом све јасно дефинисано и да је то "нови почетак добрих односа између Митрополије црногорско приморске, Епархије Будимљанко-никшићке, Епархије Милешевске и Епархије Захумско- херцеговачке", преносе Вијести.

Ја знам да су у ову причу укључени и многи политички актери, али не желим о томе да размишљам јер ово није питање политике, ово је питање односа државе и цркве који мора бити уређен и да напокон једном за вазда ставимо тачку на тај део да се црква меша у државу или да се држава меша у питање цркве, казао је Кривокапић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести