Ухапшен јавни извршитељ: Рударима "запленио" близу 5 милиона динара

ЈАГОДИНА: Полицијска управа у Јагодини саопштила је да је ухапшен јавни извршитељ З.Д. (60) због основане сумње да је злоупотребио службени положај и оштетио Јавно предузеће за подземну експлоатацију угља (ЈП ПЕУ) „Ресавица“ за 4,8 милиона динара.
hapsenje
Фото: Dnevnik.rs

З.Д. је, злоупотребивши службени положај приликом спровођења поступка извршења непосредном погодбом продао угаљ и отпадно гвожђе по цени знатно нижој од прописане и тиме оштетио ЈП ПЕУ „Ресавица“ за више под 4,8 милиона динара, стоји у саопштењу.

Сумња се да је З.Д. у периоду од маја до септембра 2016. године, супроптно Закону о извршењу и обезбеђењу, приликом спровођења 65 предлога за извршење по основу претходно донетих судских пресуда, извршио продају угља и отпадног гвожђа непосредном погодбом, продајући робу по цени од око 40 одсто нижој од прописане, наводи се у саопштењу.

На тај начин, како се сумња, З.Д. је причинио штету ЈП ПЕУ „Ресавица“, а лицима и правним субјектима којима је извршио продају робе, прибавио противправну имовинску корист од око 7,3 милиона динара.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву бити спроведен Вишем јавном тужилшатву у Јагодини.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести