Вархељи: Учинићемо да међустраначки дијалог буде успешан

БЕОГРАД: Комесар Европске уније за суседство и проширење Оливер Вархељи изјавио је у Београду да ће ЕУ уложити капацитете да помогне међустраначки дијалог како би то била успешна прича.
v
Фото: Tanjug (Strahinja Aćimović)

Имали смо успешну посету председника Србије Бриселу и успешне разговоре по том питању. Верујем да смо видели посвећеност да ће то бити приоритет. Ми ћемо уложити капацитете да помогнемо дијалог и да то буде успешна прица, рекао је Вархељи након обиласка Инситута Батут.

Он је то рекао одговарајући на питање новинара о међустраначком дијалогу у Србији и стању демократије у случају да опет дође до бојкота избора, али је нагласио да је у дошао у Србију да донесе вакцине, а не да разговара на ту тему.

Вархељи је обишао Инистут Батут с министарком Јадранком Јоксимовић и шефом Делегације ЕУ у Србији Семом Фабрицијем, а поводом прве испоруке 1.170 вакцина које су део донације од укупно 651.000 доза које су намењене западном Балкану.

Јоксимовић је захвалила на помоћи и нагласила да ће Србија из тог контигента добити 36.000 Фајзер вакцина до краја августа.

Прецизирала је да је Србија током разговора о прерасподели вакцина из тог контигента тражила да као највећа земља добије пропорционално највише вакцина, али да је имала разумевања за мање земље, јер су вакцине намењене првенствено здравственим радицима од којих су многи у региону још невакцинисани.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести